Angel Angelov

professional flower designer
Минали

Теоретичен и практически курс „Каскаден букет – техники и дизайн“

img_6538На 18 февруари 2017 г. ще проведа курс изцяло посветен на каскадния букет. Съставен от спускащи се цветя и
листа, каскадният букет е едно истинско предизвикателство за повечето флористи. Ще разгледаме различни
техники при изработката на каскаден букет. В практическата част на курса ще изработим каскада на собствена дръжка, на микрофон и каскаден букет върху конструкция.

Програма:

10:00 – 13:00 – Първи блок: Техники за изработване на каскаден букет

 • Инструменти и помощни материали
 • Избор на растителен материал
 • Техника на работа
 • Практическа част

13:00 – 13:30 – Кафе пауза

13:30 – 17:30 – Втори блок: Практическа част

 • Каскаден букет на собствена дръжка
 • Каскаден букет на микрофон
 • Каскаден букет върху конструкция

 

Материали:

Материали, които ще бъдат осигурени за всеки курсист:

 • Цветя, необходими за практическите обучение
 • Зеленина и друга растителност
 • Материали за фиксиране
 • Тел /различни размери/
 • Флорално лепило
 • Силикон
 • Флорално тиксо
 • Ленти

 

Инструментите, с които курсистите трябва да разполагат по време на курса и които не се осигуряват от организатора са следните:

 • Лозарска ножица
 • Ножица за хартия
 • Клещи за тел
 • Силиконов пистолет

 

Материална база: Курсът ще се проведе на 18 февруари 2017 г. в

град София в ателието ни, което се намира  на ул. Детелин Войвода №4.

Срок за записване: Срокът за записване на курсa е  10 февруари 2017г. Местата са ограничени. За записани се считат само курсистите платили таксата.

Такса: Таксата за участие за е в размер на 200,00 лв.

Таксата може да бъде заплатена еднократно или на две вноски.  Може да платите по банков път на следната сметка:

IBAN: BG85PRCB92301031996511

BIC: PRCBBGSF

банка: ПроКредит Банк

основание: име на курсиста и „букети“

Или с пощенски паричен превод до офис на Еконт – офис Редута, ул. Блага Димитрова № 23, за Ангел Ангелов, тел. 0879202941

 

За повече информация моля пишете на: officeemailbuttonangelangelov.bg или се обадете на 0879202941

11 Comment

 1. Здравейте!
  Прочетох напоително цялата информация и имам няколко въпроса:
  1.Вие какво образование в сферата на флоритиката имате, за да провеждате въпросния курс?
  2.“Листчето“ което ще ми дадете след като завърша пред кого и как би могло да ми послужи? Има ли някаква тежест въпросния…сертификат или удостоверение.Легитимно ли е?
  3.Не трябва ли Курс по флористика да започва с грижите за Отрязяния цвят?
  4.Защо трябва да повярвам, че уменията Ви са знания? Тоест вяка професия или занаят има специфики, как ще разбера, че Вашите са правилните?
  5.Това е курс по флористика или курс за ново хоби?
  6. Не мисля, че правилния термин за bridal bouquet holder е „микрофон“….поне не и професионален….по повод на предишните ми въпроси.
  Благодаря, ще очаквам отговори!
  Bloom

  1. Здравейте , благодаря за проявения интерес към моите курсове. Бързам да отговоря на всичките Ви въпроси!
   1.Ако питате за образование под формата на „листче“ – нямам. Няма и да имам скоро, поради простата причина, че професия флорист все още в България няма и няма жива институция, която да ми издаде въпросната диплома. И тъй като обучението на тази „професия“ не е законово регламентирано, за съжаление дава право на много хора да правят подобни курсове. Отговорност на курсиста е да намери своя правилен учител. Иначе по въпроса..имам близо 20 годишен опит с цветя. Изчел съм всяка възможна литература за принципи и техники на флористиката, имам огромно портфолио от творби и съм признат от колегите в бранша. Факта, че обучавам хора от близо година и курсовете са винаги пълни и то повечето пъти с хора, които също се занимават професионално с цветя, само може да говори положително за моите професионални умения.
   2.“Листче“ никога не давам. Ако търсите курс , на който да получите „диплома“, „сертификат“ или друго, то ще ви препоръчам да се насочите към друг колега. Има няколко, които предлагат „листчета“, някои не лицензирани, други с лиценз, но не и за флорист.
   3.Моите курсове по флористика са тематични . Обявеният курс е за напреднали или най-малкото за хора, които имат представа, що е то растителен материал, как той се обгрижва и тн. Ако разгледате състоялите се до момента курсове ще видите, че предлагам и такива свързани с основи на флористиката, където освен основни техники, разглеждаме и подбор и обгрижване на рязан цвят.
   4. Не е нужно да ми вярвате. Лесно можете да разгледате програмите към курсовете, които предлагам, както и снимките и резултатите от изминали курсове. Техниките, които преподавам не съм ги открил аз, няма да ви науча на нещо измислено от мен, напротив, ще ви науча на техники и дизайн, признати и преподавани в чужбина от легитимни училища по флористика. Нещо, което мога да ви дам от себе си е част от моя стил и начин на работа.
   5. Курс по флористика е. Курсовете са ми посещавани предимно от утвърдени колеги в бранша. Дори курсът „Основи на флористика“ се посещава главно от хора, които са решили сериозно и професионално да се занимават с цветя или такива, които вече се занимават, но искат да още да учат. Главна цел е хората да излязат след курса с много нови знания и приложими в работата им техники. Общото между моите курсове и хоби-курсовете е, че хората се забавляват, защото всеки дошъл на мой курс изпитва огромно удоволствие от проведения урок.
   6. Да права сте/прав сте относно „микрофона“. Ако трябва да се изразя правилно, то това би било термина „държач за букет“. Но както аз, така и всеки колега в бранша и разпространител в търговската мрежа използва това име за този тип държач, така че не смятам, че това е критерий, по който да съдите за професионалните умения на човек. Но въпросът Ви ме навежда на мисълта, че Вие все пак сте човек с опит и би ви било интересно да посетите някой от моите тематични курсове.
   Надявам се да съм бил полезен и изчерпателен. При нужда от още информация не се притеснявайте да се свържете с мен! Поздрави!

  1. Здравейте, в края на март ще има друг курс за флористи. Следете на страничката ни, скоро ще го обявим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *